Now playing:

Now playing:

Από Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, η διαδικτυακή Τελετή Απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες 2021

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ζωντανά η 78η Τελετή Απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες μέσω διαδικτύου από δύο διαφορετικές τοποθεσίες, με παρουσιάστριες την Τίνα Φέη από το Rainbow Room του Rockefeller Center  και την Έιμι Πόλερ από το Beverly Hilton Hotel στο Μπέβερλι Χιλς.

Μπορεί οι λαμπερές παρουσίες να μην παρέλασαν στο κόκκινο χαλί, αλλά υποψήφιοι και κοινό παρακολούθησαν ζωντανά από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένου και υποψηφιότητες ταινιών που είχαν κυκλοφορήσει σε πλατφόρμες streaming και συνδρομητικά κανάλια.

Στην κατηγορία Δράμα για τις κινηματογραφικές ταινίες κυριάρχησε το “Nomadland” και με Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας για την Κλόι Ζάο η οποία ήταν η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της Ένωσης να κατακτά το αναγνωρισμένο βραβείο. Στην κατηγορία Κωμωδία, το “Borat Subsequent Moviefilm” κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Σάσα Μπαρόν Κοέν.  Στους υπόλοιπους ρόλους, τα φαβορί ήρθαν δεύτερα: η Άντρα Ντέι επί της Βάϊολα Ντέιβις, η Τζούντι Φόστερ επί της Γκλεν Κλόουζ, η Ρόζαμουν Πάικ επί της Μαρία Μπακάλοβα.

Η σειρά “The Crown” θριάμβευσε στις τηλεοπτικές σειρές κερδίζοντας όλα τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφιο συν το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου στην Έμα Κόριν για το “Η Βασίλισσα δεν θα ησυχάσει ποτέ από την Νταϊάνα!”. Τέλος, διπλή νίκη για το “The Queen’s Gambit”, ωραία Χρυσή Σφαίρα αυτή του Τζον Μπογιέγκα για το «Small Axe» και αυτή του Τζέισον Σουντέικις για το «Ted Lasso» του Apple TV+.