Now playing:

Now playing:

Δωρεάν streaming “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το φωνητικό ανδρικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ για την 25η Μαρτίου

Ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού, σε μια σπάνια μουσική εκδοχή του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μέσα από αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο καθώς και σε ξένους θαυμαστές του ελληνικού πολιτισμού να γιορτάσουν μουσικά, όλοι μαζί, την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., αυτό το σπουδαίο γεγονός της Νεοελληνικής Ιστορίας.

Στη διάρκεια του video προβάλλονται εμβληματικοί πίνακες ελλήνων ζωγράφων του 19ου αιώνα, και συγκεκριμένα των Θεόδωρου Βρυζάκη, Άγγελου Γιαλλινά, Νικόλαου Γύζη, Γεώργιου Μαργαρίτη και Διονύσιου Τσόκου (ευγενική παραχώρηση της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη για streaming στο site, facebook και το youtube του Μεγάρου μέχρι τις 25.4.2021, και on demand μέχρι τις 31.12.2021.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερα σχετικά με τους συντελεστές, επισκεφθείτε το Μέγαρο Μουσικής

Repost: Μέγαρο Μουσικής