Now playing:

Now playing:

Η Marlis Petersen στο Μέγαρο Μουσικής: Η πιο περιζήτητη λυρική σοπράνο της εποχής μας

Η Marlis Petersen η πλέον περιζήτητη σοπράνο που φέρει τον τίτλο της «Τραγουδίστριας της χρονιάς» έρχεται για μία εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής.

«Αυτό που αναγνωρίζουν ο καλλιτεχνικός κόσμος και το κοινό στην Marlis Petersen είναι η ικανότητά της να συνδυάζει μια φωνή σπάνιας κρυστάλλινης καθαρότητας και λαμπρότητας με μια έντονη σκηνική παρουσία που της επιτρέπει να ταυτίζεται πλήρως με τους ρόλους της και να κάνει τη μοίρα τους να φαντάζει πέρα ως πέρα αληθινή και πραγματική, κάθε στιγμή.

Είναι η πιο εντυπωσιακή Λούλου και η πιο συγκλονιστική Σαλώμη της εποχής μας. Αγκαλιάζει με ευαισθησία, θεατρικότητα και μουσικότητα όποιον ρόλο ενσαρκώνει επί σκηνής. Σύντομα θα αναμετρηθεί με την επιβλητική Νόρμα του Vincenzo Bellini αλλά και τις απαιτητικές ηρωίδες του Richard Wagner.

Η σαγηνευτική σκηνική παρουσία της, το ζεστό ηχόχρωμα και το υποκριτικό ταλέντο της έχουν κερδίσει όχι μόνο επαινετικές κριτικές αλλά και την αγάπη του κοινού σε πολλές χώρες του κόσμου. Ανάμεσά τους, και στην Ελλάδα. Η Marlis Petersen επιστρέφει, αυτόν το μήνα, σε μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις της, την Αθήνα, για να αποδώσει τον δικό της μουσικό φόρο τιμής στον Χρήστο Λαμπράκη (1934-2009) με ένα γκαλά όπερας αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 8:30 μ.μ.

Η πολυβραβευμένη σοπράνο, η οποία δηλώνει συγκινημένη για τη συμμετοχή της σε αυτή την επετειακή βραδιά που συνδυάζει τη φωνή της σοπράνο με τον πλούσιο ήχο ενός ορχηστρικού συνόλου και την ατμοσφαιρική απλότητα της πιανιστικής συνοδείας, επέλεξε να προσφέρει στο ελληνικό κοινό μερικές από τις πιο γοητευτικές σελίδες του λυρικού ρεπερτορίου: arie antiche, αποσπάσματα από διάσημες όπερες του Haendel, τραγούδια, αλλά και άριες κοντσέρτου και τραγούδια για φωνή και πιάνο του Mozart και άλλων συνθετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ