Now playing:

Now playing:

Μια μουσική νοερή πτήση –Μια έκθεση για τα 30 χρόνια του Μεγάρου στον Διεθνή Αερολιμένα

Tο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη μακρόχρονη συνεργασία του με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, διοργανώνοντας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, την έκθεση «Η μουσική απογειώνει!», που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» στο επίπεδο Αναχωρήσεων του αεροδρομίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Αυγούστου 2021.

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία ενός από τους σπουδαιότερους καλλιτεχνικούς φορείς του τόπου μας, γίνεται μια φωτογραφική αναδρομή σε κορυφαίες στιγμές της τριαντάχρονης πολιτιστικής πορείας του Μεγάρου, η οποία χωρίζεται στις εξής ενότητες: 1927–Η Αρχή˙ Οι μαέστροι˙ Μεγάλοι ερμηνευτές˙ Κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα˙ Η μαγεία της παράστασης˙ Τα παρασκήνια˙ Το κοινό˙ Το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό. Το φωτογραφικό υλικό συμπληρώνεται ενδεικτικά από δύο προθήκες με κοστούμια και ορισμένα σκηνικά αντικείμενα που εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός Μεγάρου και προέρχονται από το αρχείο του, το οποίο αριθμεί 10.000 θεατρικά ενδύματα, αξεσουάρ και δημιουργίες με την υπογραφή διακεκριμένων σκηνογράφων και ενδυματολόγων, Ελλήνων και ξένων.

Εκτός από το φωτογραφικό υλικό και τα εκθέματα, ο επισκέπτης έχει επίσης την ευκαιρία να δει ένα σύντομο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών με αποσπάσματα από παραγωγές του Μεγάρου που άφησαν εποχή. Η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Κιάου, και η εκτέλεση παραγωγής της Αvion Films. Το βίντεο έχει επενδυθεί μουσικά από την Εισαγωγή της όπερας «Η δύναμη του πεπρωμένου» του Giuseppe Verdi [Τζουζέππε Βέρντι] που ερμηνεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ευγενική παραχώρηση ΚΟΑ).

Διαβάστε περισσότερα.

Repost: megaron.gr