Now playing:

Now playing:

Music is history – το βιβλίο που θα παρουσιάζει την πολιτιστική σημασία της μουσικής από το 1971

Ο Ahmir Khalib Thompson, Αμερικανός μουσικός και δημοσιογράφος  ή αλλιώς γνωστός ως Questlove ανακοίνωσε την έκδοση του έκτου βιβλίου του με τίτλο «Music is History» στις 12 Οκτωβρίου, το οποίο θα παρουσιάζει για κάθε χρόνο από το 1971 ένα τραγούδι και θα εξετάζει την πολιτιστική σημασία και την επιρροή στην Αμερική τα τελευταία 50 χρόνια.

Από τον εκδοτικό οίκο Abrams Image, το βιβλίο “Music is History” είναι ακριβώς ο τίτλος του. Ιστορία της μουσικής και ο ρόλος που διαδραμάτισε η αμερικανική μουσική σε θέματα φυλής, φύλου, πολιτικής και ταυτότητας. Η έκδοση θα περιλαμβάνει λίστες αναπαραγωγής με επίκεντρο προσωπικά και παιχνιδιάρικα θέματα που θα θίγουν ζητήματα, όπως η σχέση του hip-hop με το παρελθόν της μουσικής.

«Εδώ θα δούμε τα τελευταία 50 χρόνια της Αμερικής μέσα από το πρίσμα της μουσικής και τα τελευταία 50 χρόνια μουσικής μέσω του πρίσματος της ιστορίας» επισήμανε ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός, DJ και δημοσιογράφος μουσικής, αρχηγός και ντράμερ του συγκροτήματος The Roots.