Now playing:

Now playing:

Το «The Queer Archive Festival» με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει τον Ιούνιο

Το δεύτερο Αθηναϊκό φεστιβάλ αφιερωμένο εξολοκλήρου στην queer τέχνη επιστρέφει από τις 3 Ιουνίου έως τις 6 Ιουνίου με ένα τολμηρό πρόγραμμα εμπειριών και τέχνης, προσβάσιμο για όποιον θέλει να το επισκεφθεί. Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της συνεχόμενης αναπτυσσόμενης καλλιτεχνικής queer σκηνής η οποία υμνεί τη διαφορετικότητα και τον δημόσιο διάλογο και την ελευθερία της έκφρασης.

Η μεγάλη γιορτή υποστηρίζεται από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για δεύτερη συνεχή χρονιά που πιστεύει σε έναν πολιτισμό ως σημείο συνάντησης για την ελευθερία της έκφρασης και τα αυτονόητα δικαιώματα της LGBTQIA κοινότητας. Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής έρευνας Onassis AiR θα φιλοξενήσει δημιουργικές συζητήσεις των καλεσμένων του φεστιβάλ με τη μεγάλη οικογένεια διεθνών καλλιτεχνών που δημιουργούν στο ταξίδι του Onassis AiR στο χώρο των τεχνών.

Για τέσσερις μέρες, το The Queer Archive Festival θα παρουσιάζει στο κέντρο της Αθήνας βίντεο, εγκαταστάσεις, εκθέσεις, περιπάτους, συζητήσεις και διαδραστικά έργα τέχνης με performances για τη σεξουαλική ταυτότητα και φύλου σε γκαλερί, κινηματογράφους, στον Εθνικό Κήπο έως το Πεδίον του Άρεως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το The Queer Archive Festival 2021.

Photo source: The Queer Archive Festival