Now playing:

Now playing:

Το Θέατρο Μπολσόι και η Google συνεχίζουν το online streaming μέσω YouTube

Το κρατικό θέατρο Μπολσόι και η Google ανακοίνωσαν τον δεύτερο κύκλο streaming καθώς ο πρώτος κύκλος συγκέντρωσε σχεδόν τρία εκατομμύρια επισκέπτες  από 134 χώρες και ανέδειξε την πρωτοβουλία του θεάτρου με τεράστια επιτυχία. Η Ωραία Κοιμωμένη από μόνη της προσέλκυσε το πρώτο εικοσιτετράωρο την εκστατική προσοχή 1,5 εκατομμυρίου θαυμαστών, λάτρεις του μπαλέτου και της όπερας.

Σε συνεργασία με τους συνεργάτες του θεάτρου Pathé Live, Mezzo και Bel Air, έχουν επιλεγεί πέντε μπαλέτα (Δον Κιχώτης, Σπάρτακος, Ήρωας των καιρών μας, Φωτεινό ρυάκι και ο Κουρσάρος) και δύο όπερες (Κατερίνα Ιζμάλοβα και Σατκό) καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από τη γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ, από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαϊου.

Η επικεφαλής της Google στη Ρωσία, Τζούλια Σολόβιεβα, χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σήμερα όποιος μένει στο σπίτι, χρειάζεται επιπλέον ενέργεια. Η κλασική τέχνη είναι μια από τις καλύτερες πηγές για να φέρει θετικά συναισθήματα και εσωτερική ισορροπία. Νομίζω ότι αυτοί οι τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι (και ακόμη περισσότεροι) που εγγράφηκαν στο κανάλι YouTube του Bolshoi τις τελευταίες εβδομάδες και άφησαν περισσότερα από εξήντα χιλιάδες σχόλια, θα συμφωνήσουν μαζί μου. Είμαι ειλικρινά υπερήφανη που σήμερα η σύγχρονη τεχνολογία μας βοηθά να παρουσιάσουμε την ομορφιά που μεταφέρουν οι ρωσικές όπερες και μπαλέτα και είναι σε θέση να το δείξει στους θεατές σε όλο τον κόσμο».

Πρόγραμμα μετάδοσης:

25.04: A Hero of Our Time, ballet in two acts

29.04: Katerina Izmailova, opera in four acts

03.05: The Bright Stream, ballet in two acts

07.05: Don Quixote, ballet in three acts

11.05: Sadko, opera in seven scenes, homage to Dmitri Tcherniakov

All performances begin at 7pm Moscow time. You need to subscribe to the official YouTube channel of Bolshoi Theater in order to receive and grant access to the performance.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. ώρα Μόσχας. Πρέπει να εγγραφείτε στο επίσημο κανάλι YouTube του Θεάτρου Μπολσόι για να λάβετε πρόσβαση σε κάθε παράσταση.

Περισσότερα για την ιστορία του περίφημου θεάτρου εδώ.