Now playing:

Now playing:

Ο Nick Cave συμμετέχει με τη φωνή του στη διαδραστική θεατρική παράσταση “Dream”

Βασισμένο στη θεατρική κωμωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ “Όνειρο θερινής νυκτός”, o Αυστραλός μουσικός Nick Cave (The Bad Seeds, The Boys Next Door) συμμετέχει στο καστ της διαδικτυακής θεατρικής παραγωγής με τίτλο “Dream”, όπου δανείζει τη φωνή του στη «Φωνή του Δάσους”. Ο παράξενος και μυστηριώδης χαρακτήρας της Φωνής του Δάσους θα συνοδεύει το κοινό εξερευνώντας ποτάμια, λουλούδια και δέντρα σ’ ένα εικονικό δάσος την εποχή του καλοκαιριού.

Το 50λεπτο έργο “Dream” είναι μια συνεργασία μεταξύ της Royal Shakespeare Company, του Manchester International Festival, του Marshmallow Laser Feast και της Philharmonia Orchestra και γυρίστηκε στο πρώτο lockdown της πανδημίας Covid-19 lockdown. Το έργο θα χρησιμοποιεί τεχνολογία κινούμενης εικόνας που θα δείχνει τους ηθοποιούς με τα δικά τους avatars και θα επιτρέπει τους επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο να αλληλοεπιδρούν μαζί τους.

«Η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας Dream και είμαστε ενθουσιασμένοι που η φωνή του Nick Cave θα βρίσκεται δίπλα στο ζωντανό, δυναμικό μουσικό θέμα του Jesper Nordin και της Esa-Pekka Salonen», δήλωσε η Jane Beese, επικεφαλής μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ. «Με τη μυστηριώδη φωνή του και τους σκοτεινούς φωνητικούς τόνους, ο Nick Cave είναι το τέλειο άτομο που αντιπροσωπεύει το δάσος βοηθώντας το κοινό να διασχίσει την άλλη κοσμική γη του Dream».

Photo: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau/AP