Now playing:

Now playing:

O Weeknd δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης στην Αιθιοπία

Ο Weeknd ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης στην Αιθιοπία, όπου μια τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της περιοχής Tigray έχει οδηγήσει σε χιλιάδες θανάτους και πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους.

“Η καρδιά μου ραγίζει για το λαό της Αιθιοπίας, καθώς αθώοι πολίτες που κυμαίνονται από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους δολοφονούνται παράλογα και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από φόβο και καταστροφή”, έγραψε στο Instagram ο Abel Tesfaye, γιος δύο Αιθιοπικών μεταναστών που γεννήθηκαν στο Τορόντο.

“Θα δωρίσω 1 εκατομμύριο δολάρια για να παρέχω 2 εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και να ενθαρρύνω όσους μπορούν να δώσουν επίσης”, παρέχοντας έναν σύνδεσμο για τους οπαδούς του να συνεισφέρουν.

“Το ξέσπασμα της σύγκρουσης στο Τιγκράι τον περασμένο Νοέμβρη συνέπεσε με την περίοδο αιχμής της συγκομιδής, οδηγώντας σε απώλεια απασχόλησης και εισοδημάτων, διατάραξη των αγορών, αύξηση των τιμών των τροφίμων και περιορισμένη πρόσβαση σε μετρητά και καύσιμα”, ανέφερε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι αποσκοπούν “στη στήριξη 1,4 εκατομμυρίων από αυτά τα ευάλωτα άτομα προτού να είναι πολύ αργά”.

Τον Ιούνιο του 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, o Weeknd δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε ανακούφιση για τον Covid-19, με 500.000 δολάρια να πηγαίνουν στο MusiCares και 500.000 δολάρια σε νοσοκομείο του Οντάριο του Καναδά. Δύο μήνες αργότερα, ο Tesfaye έδωσε επίσης 300.000 δολάρια σε ένα ταμείο βοηθώντας όσους επλήγησαν από την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό του Λιβάνου.

Repost: rollingstone.com